Recette de base du pain
Benodigdheden voor 1 brood
- 500 gr bloem
- 285 gr water
- 10 gr gist (of 4 gr droge gist)
- 9 gr zout
- 15 gr boter
Bereiding
- Los de gist op in lauw water
- Voeg 1/3 van de bloem toe aan het gistmengsel en meng goed. Voeg daarna de rest van de bloem en het zout toe.
- Voeg de boter toe van zodra het deeg gevormd is.
- Kneed tot je een dun vliesje kan vormen met het deeg.
- Bol het deeg op. Laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur tussen 2 doeken met plasticfolie erop.
- Druk na 30 minuten het deeg plat en vorm opnieuw een bol.
- Laat de bol rijzen tussen 2 doeken met plasticfolie gedurende 15 minuten.
- Vorm het brood lang of rond en plaats het op een ingevette plaat of in een vorm.
- Laat gedurende 60 minuten rijzen.
- Bak 35 minuten af in een voorverwarmde oven op 220°C.
- Leg na het bakken het brood op een rooster om af te koelen.