Hors surgelés : livraison gratuite à partir de 30 €

Produits surgelés livrés à domicile

L'enlèvement est toujours gratuit dans un point de collecte.

10/10/2025

Recette - Multicéréales Colza

Ingrédients pour 1 Multicéréales Colza

Préparation

  1. Dissoudez la levure dans l'eau tiède.
  2. Ajoutez 1/3 de la farine au mélange de levure et mélange bien. Ajoutez ensuite le reste de la farine.
  3. Pétrisez jusqu'à ce que vous puissiez former une fine membrane avec la pâte.
  4. Boulez la pâte. Laissez lever pendant 30 minutes à température ambiante entre deux chiffons recouverts d'un film plastique.
  5. Après 30 minutes, pressez la pâte à plat et formez de nouveau une boule.
  6. Laisser lever la boule entre 2 chiffons avec un film plastique pendant 15 minutes.
  7. Formez le pain en long ou en rond et placez-le sur une plaque graissée ou dans un moule.
  8. Laissez lever pendant 60 minutes.
  9. Cuire pendant 35 minutes dans un four préchauffé à 220°C.
  10. Après la cuisson, placez le pain sur une grille pour le refroidir.

Stap-voor-stap Werkwijze

  1. Deeg kneden
  • Kneed het deeg 6 minuten op lage snelheid, gevolgd door 5 minuten op hogere snelheid.
  • Je kunt dit met de hand doen (in een ruime kom) of in een keukenrobot met deeghaak. 
  1. Eerste rijs
  • Laat het deeg 15 minuten rusten. 
  1. Uitrollen & vormgeven
  • Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2,5 mm.
  • Leg het uitgerolde deeg op ingevette bakplaten.
  • Prik gaatjes in het deeg met een vork of prikroller om luchtbellen te vermijden tijdens het bakken. 
  1. Snijden en decoreren
  • Verdeel het deeg in porties (crackerformaten zoals bv 6×12 cm of 8×12 cm).
  • Bestrijk de crackers met eiwit (losgeklopt eiwit) voor een glanzend oppervlak.
  • Voeg eventueel gewenst decor toe (zoals sesamzaad, maanzaad, kruiden, etc.). 
  1. Narijs
  • Laat de crackers nog eens 15 minuten narijzen, en dek ze eventueel af om een harde korst te vermijden. 
  1. Bakken
  • Bak eerst op 200 °C, laat de temperatuur als volgt geleidelijk zakken:
  • Begin bij 200 °C, laat gedurende het bakproces zakken naar 160 °C.
  • De totale baktijd is 35 à 40 minuten.

Tips voor de thuisbakker

  • Oven: Zorg dat je oven goed voorverwarmd is en hou de temperatuur in de gaten. Zeker bij het terugschakelen van 200 °C naar 160 °C.
  • Dikte: Houd de 2,5 mm goed aan, te dun wordt broos, te dik wordt minder krokant.
  • Variaties: In plaats van eiwit kun je voor een rustiek effect olie gebruiken (al geeft eiwit net dat mooie glansje). 
     

Hors surgelés : livraison gratuite à partir de 30 €

Produits surgelés livrés à domicile

L'enlèvement est toujours gratuit dans un point de collecte.